کرتین وال فیس کپ
کرتین وال فیس کپ یک نمای مدرن و کاربردی برای ساختمان های بزرگ تجاری و غیر تجاری است. زیبایی این نما منحصر به فرد است و طرفداران زیادی دارد. با این حال زیبایی شناسی تنها کارکرد این نما محسوب نمی شود و ویژگی های فوق العاده زیادی دارد.
نمای کرتین وال از شیشه هایی مقاوم ساخته شده است تا در برابر باد و باران از ساختمان شما مراقبت کند ولی نمی تواند بخشی از وزن و بار ساختمان را به دوش بکشد. نمای کرتین وال نور را در سطح بالا در ساختمان پخش می کند و باعث بزرگ تر دیده شدن فضای داخلی می شود.
اگر به یک نما نیاز دارید که به سرعت نصب شود و کارکرد فوق العاده ای داشته باشد، نمای کرتین وال را به یاد داشته باشید. در ادامه درباره تاریخچه استفاده از کرتین وال، استفاده از کرتین وال در سازه های مدرن، ماهیت سیستم نمای کرتین وال فیس کپ، انواع آن و ویژگی هایی که دارد، صحبت می کنیم.
اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره کرتین وال نیمه فریم لس هستید به این صفحه مراجعه کنید.
سیستم نمای کرتین وال فیس کپ
به طور کلی سیستم نمای کرتین وال فیس کپ یک دیوار محافظ برای ساختمان است. سیستم نمای کرتین وال فیس کپ یکی از انواع شکل های آن محسوب می شود. این دیوار محافظ در نمای بیرونی سازه نصب می شود. در قرون وسطی سیستم نمای کرتین وال فیس کپ از مهم ترین سازه های دفاعی برای مراقبت از قلعه ها بودند.
امروزه آن ها کارکردی اساسی تر برای ساختمان ها دارند. در قرون وسطی از نمای کرتین وال یا دیوار پرده ای برای دور نگهداشتن مهاجمان استفاده می کردند. سیستم نمای کرتین وال فیس کپ شکلی از نمای کرتین وال است که باز ساختمان در برابر عناصری مثل باد و باران محافظت می کند. سیستم نمای کرتین وال معمولا در ساختمان های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد و اهداف مهمی را دنبال می کند.
استفاده از نمای کرتین وال فیس کپ در سازه های مدرن
در معماری مدرن کرتین وال یک دیوار نازک از جنس شیشه، سنگ، فلز با قابی از جنس آلومینیوم است. این دیوار نازک با قاب به بخش بیرونی ساختمان وصل می شود تا وظایف خود را انجام دهد. کرتین وال نمی تواند بار سقف تا کف سازه را تحمل کند.
این نما فقط از ورود هوا یا آب، نوسانات ناشی از باد و زلزله جلوگیری می کند. نمای کرتین وال به بخش های خاصی از ساختمان مثل طبقات یا ستون های یک ساختمان متصل می شود. یکی از مهم ترین ویژگی هایی که این نما دارد، وزن سبک آن است.
دیوار پرده ای هم می تواند از ورود هوا و رطوبت به ساختمان جلوگیری کند و هم در مهار آتش کمک کننده باشد. به این ترتیب با استفاده از نمای کرتین وال فیس کپ از گسترش آتش در طبقات ساختمان جلوگیری می شود.
سیستم کرتین وال فیس کپ
اصطلاح کرتین وال یا دیوار پرده ای در صنعت ساختمان سازی کل دنیا مشهور است. همانطور که گفتیم قدمت نما سیستم کرتین وال فیس کپ به دوران باستان باز می گردد. در ضمن به این نکته هم اشاره کردیم که استفاده از آن جنبه محافظتی در برابر مهاجمان داشت.
امروزه معنای آن با انواع نما ها مثل سیستم کرتین وال فیس کپ دستخوش تغییرات شده است. در حال حاضر انواع مختلفی از این سیستم کرتین وال فیس کپ وجود دارد. یکی از دسته بندی های انواع نمای کرتین وال، از جنس چوب است.
نمای سیستم کرتین وال فیس کپ معمولا برای ساخت نمای بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرد. دیوار های پرده ای آجری معمولا برای پشتیبانی از فونداسیون مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا برای احداث ساختمان های بلند از این نوع نما بهره گرفته می شود.
دسته بندی های دیگری هم برای طبقه بندی سیستم کرتین وال فیس کپ وجود دارد. هر یک از این دو مورد اخیر دارای هزینه های مختلفی در حمل و نقل و نصب هستند. برخی از انواع نمای کرتین وال فیس کپ دارای اجزا و قطعاتی جداست که به سایت یا محل ساخت و ساز منتقل می شود تا در آن محل سر هم و نصب شود.
مدل دیگری که می توانیم برای نمای کرتین وال فیس کپ نام ببریم، به صورت آماده و بدون نیاز به سر هم کردن و در کارخانه مونتاژ می شود. وقتی همه اجزا و قطعات یک نما یا هر محصول مصرفی دیگری در کارخانه تولید می شوند، مزایای زیادی به همراه می آورد
به طور مثال در کارخانه فرصت بیشتری برای بازیافت و مراقبت از محیط زیست در برابر آسیب به محیط زیست وجود دارد. به طور کلی سیستم کرتین وال فیس کپ از مهم ترین عناصر یک ساختمان محسوب می شود. در ادامه می توانیم انواع دیگر نمای کرتین وال را نام ببریم تا با آن ها بیشتر آشنا شوید.
سیستم فیس کپ
سیستم فیس کپ یکی از مقاوم ترین و هواگیر ترین نما هایی است که به عنوان روکش فلزی و نمای دیوار مورد استفاده قرار می گیرد. این نما یکی از انواع نمای کرتین وال محسوب می شود که یک پوشش کامل روی ساختمان ایجاد می کند.
کرتین وال های شیشه ای و آلمینیومی که فیس کپ هم یکی از آن هاست، مقاومت بالایی در برابر باد، زلزله، نشتی هوا، نفوذ باران و تلفات گرما دارند. استفاده از این نما هزینه های انرژی را کاهش می دهد و مانع از اتلاف انرژی می شود.
علاوه بر آن، دو عامل آتش و صدا هرگز از این نما عبور نمی کنند و به ساختمان آسیب نمی رسانند. علاوه بر کاربردی بودن این نما، از نظر زیبایی و ظاهری هم می توانید روی فیس کپ حساب کنید.
در پروژه هایی که به طراحی خاصی نیاز است، از این نما استفاده می شود. انمای مورد نظر مقاومت خوبی در برابر انواع آسیب های بیرونی دارد. به طور کلی یک نما به منزله یک پوشش و لباس برای ساختمان است؛ پس انتخاب آن بسیار اهمیت دارد.
برای انتخاب یک نما علاوه بر زیبایی باید مقاومت آن را در شرایط مختلف جوی، در نظر بگیرید. در هر شرایط آب و هوایی که باشید، باید متناسب با آن نما را انتخاب کنید. اگر در حال احداث یک ساختمان هستید، حتما فیس کپ را در نظر داشته باشید.
در این مقاله قصد داریم به صورت مفصل درباره این نمای دیواری، مزایای آن، کاربرد، نصب کرتین وال با قیمت کم، روش ها و اجزای مقاطع سیستم فیس کپ و در نهایت تفاوت کرتین وال با دیوار پنجره صحبت کنیم. اگر درباره انتخاب نمای دیوار بیرونی سازه تردید دارید، این مقاله تا حد زیادی می تواند شما را راهنمایی کند.
سیستم فیس کپ چیست؟
سیستم فیس کپ یکی از انواع نما های کرتین وال است. این سیستم از نمای بیرونی ساختمان به صورت شیشه یکپارچه دیده می شود. استفاده از این نما خصوصا در ساخت نمای ساختمان های مدرن بسیار مورد توجه قرار می گیرد. این نوع نما به شکل پانل مدولار در کارخانه ساخته می شود و در مرحله بعد شیشه به آن اضافه می شود. معمولا در سیستم فیس کپ اطراف شیشه، هیچ قاب آلمینیومی وجود ندارد. در این سیستم شیشه مستقیما روی کرتین وال نصب می شود. فقط یک پروفیل نگهدارنده بر پایه لاملا با پیچ نصب می شود تا شیشه را از واژگونی نجات دهد.
وقتی از این سیستم استفاده می کنید، نمای ساختمان باید کاملا آب بندی شود و تهویه مطبوع داشته باشد. کپ های مختلف با عرض 5 سانتیمتر و طول و شکل مختلف روی نگهدارنده قرار می گیرند. مزیت های استفاده سیستم فیس کپ شامل موارد زیر می شود:
• اجرای سریع نما و نیاز به زمان کم
• هزینه کم و صرفه جویی در هزینه ها
• امکان استفاده از کپ های تزئینی بین شیشه
• امکان تغییر نما یا تغییر رنگ
• امکان تغییر نمای خطوط عمودی یا افقی
کرتین وال فیس کپ و کاربرد آن
کرتین وال که یکی از آن ها فیس کپ است، در واقع همان دیوار های بیرونی ساختمان به حساب می آیند. سیستم فیس کپ از ورود هوای گرم یا سرد جلوگیری می کند، سرنشینان را ایمن نگه می دارد و حتی می تواند نمای زیبایی هم بسازد.
کرتین وال سیستم فیس کپ از جنس شیشه، نور طبیعی را وارد ساختمان می کند و نیاز به سیستم روشنایی را کاهش می دهد. این نما ها انعطاف پذیری بالایی در طراحی دارند. دلیل انعطاف پذیری کرتین وال فیس کپ این است که آن ها فقط وزن خود را تحمل می کنند و وزن ساختمان را پشتیبانی نمی کنند.
شما می توانید از این نما برای تغییر ظاهر ساختمان بدون نگرانی درباره وزن یا طراحی آن بهره ببرید. علاوه بر سیستم فیس کپ مدل دیگری از کرتین وال هم وجود دارد. مدلی که از آن صحبت می کنیم، فریم لس یا بدون قاب است.
در این مدل از کرتین وال بدون استفاده از فیس کپ ها، نما تشکیل می شود. این نما ظاهری زیبا و دلپذیر ایجاد می کند. استفاده از این نوع نما، در زمان شما برای نصب و آماده کردن ساختمان و پروژه هم صرفه جویی می کند. این نمای بدون قاب استحکام کافی برای مقاومت در برابر شرایط جوی را دارد. بنابراین از این بابت خیالتان راحت خواهد بود.
مقاطع سیستم فیس کپ
وقتی درباره کرتین وال مقاطع سیستم فیس کپ صحبت می کنیم، در واقع به یک حوزه تخصصی پا گذاشته ایم. این موضوعات در حوزه تخصصی معماری و ساختمان سازی معنا پیدا می کنند.
نحوه نصب این نما ها در هزینه پروژه و اجرای آن تاثیر زیادی دارد. برای تعیین میزان بودجه و محاسبه آن باید این نکات را در نظر بگیرید. در ابتدا درباره ویژگی هایی که این نما دارد، صحبت می کنیم و در ادامه با نصب آن بیشتر آشنا خواهید شد. ویژگی های کرتین وال سیستم فیس کپ در موارد زیر خلاصه می شود:
• عایق
• عایق رطوبتی
• عایق صدا
• بهینه سازی نور و دما
• کاهش نیاز به انرژی
• مقاوم در برابر زلزله
• سهولت در نصب
• مقرون به صرفه بودن
اگر بخواهیم تخصصی تر و دقیق تر صحبت کنیم، کرتین وال سیستم فیس کپ شاسی و سازه های آلمینیومی هستند که اطراف سازه را در بر می گیرند. علاوه بر آلمینیوم از شیشه هم برای ساخت آن استفاده می شود. کل این سیستم به عنوان نما روی ساختمان قرار می گیرد و ویژگی های منحصر به فردی دارد که در بالا به آن اشاره کردیم. برای نصب این قاب از آلمینیوم استفاده می شود تا وزن ساختمان کم شود. کاهش وزن ساختمان، آن را در برابر زلزله مقاوم می کند. این قاب ها در طرح و جنس های مختلفی طراحی و تولید می شوند که هر یک ویژگی های به خصوصی دارند. صفحات آلمینیومی، صفحات فولادی و شمع های چوبی نمونه های مختلف این قاب هستند. هزینه نصب این نما ها متناسب با نوع قاب متفاوت است. برای محاسبه هزینه باید نیاز ساختمان، اندازه قاب ها و نوع کرتین وال فیس کپ پیشنهادی را در نظر بگیرید.
روش ها و اجزای رایج قاب بندی سیستم فیس کپ
کرتین وال ها که سیستم فیس کپ یکی از انواع آن هاست، به دسته های مختلفی تقسیم می شود. آن ها بر اساس روش ساخت و نصب در دسته های چوبی و یکپارچه قرار می گیرند. هر دو سیستم های چوبی و یکپارچه به شکل سیستم های لعاب داخلی یا خارجی طراحی می شوند. هر یک از آن ها دارای مزایا و معایب خاص خودشان هستند. در سیستم های لعاب خارجی از پانل های شیشه ای و مات کرتین وال بهره گرفته می شود. امکان لعاب دهی به سیستم فیس کپ تا 56 میلیمتر وجود دارد که بسیار ایده آل است. این سیستم نسل جدیدی از نما ها در صنعت ساختمان سازی و معماری محسوب می شود. عملکرد حرارتی این نما بسیار رضایت بخش است و گرما به راحتی هدر نمی رود. ضمن اینکه می توانید از آن به عنوان عایق صدا و عایق آب هم استفاده کنید.
تفاوت سیستم فیس کپ کرتین وال با دیوار پنجره
این نکته بدیهی وجود دارد که دیوار یکی از ملزومات برای ساختمان است و ساختمان بدون دیوار وجود ندارد. برای ایجاد نما های دیواری مثل سیستم فیس کپ از مصالح و تجهیزات گوناگونی استفاده می شود که به دسته های زیر تقسیم می شوند:
• دیوار پنجره
• دیوار کرتین یا کرتین وال
• عناصر روکش فلزی
هر یک از موارد بالا تفاوت هایی با یکدیگر دارند. بی شک این وجه تفاوت ها بر تصمیم گیری شما اثرگذار هستند. از جمله این عمده تفاوت ها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
• نحوه نصب دیوار ها
• ظاهر و معماری دیوار ها
• مصالح مورد نیاز برای نصب دیوار
• وزن سازه
• هزینه نصب و اجرا
• مقاومت نما و دیوار در برابر نیرو های جانبی
به طور کلی هدف استفاده از مقاطع سیستم فیس کپ کرتین وال، پیشگیری از ورود هوای سرد یا گرم و باران به داخل ساختمان است. همانطور که گفتیم از آن ها به عنوان عایق صدا و رطوبت هم استفاده می شود. استفاده از کرتین وال سیستم فیس کپ از نظر اقتصادی منطقی تر است؛ زیرا هزینه نگهداری و مراقبت از آن آسان تر و البته ارزان تر خواهد بود. علاوه بر آن طول عمر این نما نسبت به بسیاری از دیوار ها و نما ها بیشتر است. این نکته شما را از تعویض نما و تعمیرات احتمالی آینده بی نیاز می کند.
در نهایت به یاد داشته باشید که انتخاب سیستم فیس کپ یا هر یک از انواع دیوار ها برای نمای بیرونی ساختمان، در هزینه ها، نحوه نصب و تجهیزات مورد نیاز شما تاثیر زیادی خواهد داشت. این دیوار به دلیل استحکام و پایداری بالایی که در برابر شرایط آب و هوایی مختلف دارد، بسیار مشهور است. اگر قصد دارید در صرف هزینه ها صرفه جویی کنید، انتخاب چنین نمایی کمک بزرگی به شما می کند؛ زیرا مقاطع سیستم فیس کپ طوری طراحی شده است که انرژی گرمایی را تلف نمی کند و انرژی سرمایی را به ساختمان راه نمی دهد. به طور کلی با وجود این نما می توانید به خوبی از ساختمان خود محافظت کنید و تا سال های طولانی دیوار را سالم نگه دارید.