نمای شیشه ای ساختمان از دسته گزینه های جدید و بسیار فراگیر در عصر امروز است به طوری که در کلان شهرها از این سبک نما استفاده می شود. در نظر داشته باشید که انتخاب انواع شیشه های ساختمان از دسته موارد بسیار مهم است ما این مقاله به شناسایی انواع شیشه ای که برای نمای ساختمان استفاده می شود اختصاص داده ایم می دانیم که برای انتخاب شیشه برای عایق صوتی، عایق حرارتی و همینطور استحکام و امنیت و زیبایی از دسته موارد بسیار مهم بوده و باید به طور دقیق مورد ارزیابی قرار بگیرد.
شیشه های سودالایم از دسته نمونه های رایج است. به طور کلی بیش از 95 درصد از میزان تولید شیشه در جهان از این جنس است. در ساخت این شیشه از اکسید سیلیسیوم، اکسید کلسیم و همینطور اکسید سدیم استفاده می شود. استفاده از این شیشه برای پنجره های ساختمانی بسیار واج دارد که جدیداً در نمای شیشه ای ساختمان نیز از این جنس به صورت ترکیبی استفاده می شود. برای تهیه این شیشه عموماً مواد اولیه تهیه می شود و نیاز است که به پودر با دانه بندی های مشخص تبدیل شود. مخلوط می بایست در کوره ها ذوب شود و سپس خمیر صورت بگیرد پس از آن عملیات بی رنگ کردن و خروج کارها صورت می گیرد. در نظر داشته باشید که پختن شیشه ها در مراحل آخر قرار دارد.
شیشه آینه ای از دسته مواردی است که در نمای شیشه ای ساختمان بسیار دیده می شود. نام دیگر آن شیشه رفلکس و یا شیشه انعکاس دهنده است. بر روی این شیشه ماده پوششی قرار دارد و سبب می شود خاصیت انعکاسی در این نوع شیشه ها بسیار دیده می شود. در نظر داشته باشید که اغلب شیشه های رفلاکس در نماهای خارجی ساختمان استفاده می شود. این شیشه سبب می شود که نورهای خارجی به طور دقیق بازتاب نماید. در نظر داشته باشید که این نوع از شیشه ها یک نوع عایق نور هستند.
در این بخش سعی شد از دو جنس از شیشه های پر مصرف برای ساختمان توضیح داده شود شیشه های متنوع دیگری نیز وجود دارد که برای بخش های داخلی استفاده می شود و چون تأکید اصلی ما به نمای شیشه ای ساختمان است از بررسی سایر شیشه ها خودداری می کنیم.
برای مشاهده مقاله اجرای نمای شیشه ای اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده مقاله نمای شیشه ای ساختمان اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده مقاله نمای اسپایدری اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده مقاله نمای کرتین وال اینجا کلیک کنید.
انحنا و خم سازی از دیگر ویژگی های مهم در نمای شیشه ای ساختمان محسوب می شود که نیاز است پیش از نصب و اجرا رعایت شود. استفاده از آلومینیوم در نمای شیشه ای ساختمان تا حد زیادی خوب است اما یکی از معایبی که دارد قابلیت ارتجاعی کم آن است. در نظر داشته باشید که قابلیت ارتجاعی نمای شیشه ای ساختمان سبب می شود که محدودیت های ستون های عمودی نقشه و همینطور میزان انحنا مشخص شود. در نصب نمای شیشه ای ساختمان مواردی مانند ظرفیت مصالح و همینطور وادار وجود دارد که نباید بر روی انحنای نمای شیشه ای فشار آورد . طراحی سازه های فلزی باید به صورتی باشد که انحنای شیشه ای محدود شود. در نظر داشته باشید که حتی ممکن است شیشه های تحت انحنا بیش از اندازه محدود شود. موقعیت دیوار در نمای شیشه ای ساختمان بسیار مهم است و باید بررسی شود که در صورت بروز خسارت های ایجاد شده چه فکری باید نمود. در نظر داشته باشید که حد انحنا از دیگر مسایل مهم است که باید به آن ترتیب اثر داده شود.
استحکام از دیگر موارد بسیار مهم در نمای شیشه ای ساختمان است. عده ای گمان می کنند که استحکام به خشکی و سختی مصالح بستگی ندارد این در حالی است که در طراحی نمای شیشه ای ساختمان استحکام و یا فشار حداکثری دارای معیار مجزا است. این موضوع بر روی انتخاب مصالح و یا ابعاد آن بسیار تأثیرگذار است. اگر بخواهیم دو قالب از جنس آلومینیوم و فولاد را با هم بررسی کنیم مشخص می شود که قالب با جنس آلومینیوم سه برابر جنس فولاد انعطاف دارد. حال بر اساس میزان استحکام این انعطاف می توان کم و زیاد شود. آلومینیوم ها سبک تر هستند و وزن کم انها سبب می شود که در برابر فرسایش هوا مقاومت بیشتری داشته باشد.
در نمای شیشه ای ساختمان معیارهای حرارتی از دیگر موضوعات مهم هستند. به طور کلی استفاده از جنس آلومینیوم به نسبت دیگر مصالح ساختمانی دارای ضریب انتقال گرما بیشتری است. در واقع این جنس یک رسانای خوب گرما محسوب می شود. بنابراین باید فکری اندیشید تا دمای وارد شده از طریق نمای شیشه ای به درون ساختمان کمتر شود. برای این کار یکی از متداول ترین روش این است که یک سری مواد به صورت ترکیبی برای ایجاد شکست حرارتی فراهم شود. شکست های حرارتی یک نوع مانع هستند که بین بخش های درونی و بیرونی کار گذاشته می شود به این ترتیب رسانایی نمای شیشه ای تا حد بسیاری کمتر می شود. استفاده از جنس های کلرید پلی ونیل pvc در این لایه ها استفاده می شود. رسانایی حرارتی در نمای شیشه ای ساختمان بسیار مهم بوده و هرگز نباید از آن غافل شد به عنوان مثال اتلاف انرژی از طریق دیوارها نیز سبب می شود که هزینه های گرمایشی و سرمایشی تا حد بسیار کاهش یابد. در نظر داشته باشید که اگر اجرای نمای شیشه به طور دقیق انجام نشود وادارها در وضعیت تراکم نامناسبی قرار می گیرد. استفاده از روش های عایق کاری سفت و سخت برای بخش های قوسی شکل می تواند یکی از روش های مفید در این زمینه باشد.
پر کننده از دیگر گزینه هایی هستند که توسط معماران و مهندسان مورد بررسی قرار گرفته است پرکننده ها همیان صفحاتی هستند که در نمای شیشه ای ساختمان بین وادارها قرار می گیرند. در نظر داشته باشید که پر کننده بیشتر از جنس شیشه هستند و برای هر نوع ساختمانی در وضعیت خارجی مورد استفاده قرار می گیرد. این حرفه از نظر مهندسان پنجره بندی ساختمان نام دارد. یک موضوع مهم دیگر را مدنظر قرار دهید که نمای شیشه ای ساختمان دارای وضعیت تحلیل و ساخت و ساز دقیق است.